Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Online din Romania

La orizont

Testarea platformei PAX: Primele rezultate

PAXonline este prima platforma profesională dezvoltată în România pentru prevenția și tratamentul anxietății. PAX a fost creată pentru a veni în sprijinul a trei categorii de beneficiari - pacienți, psihologi și medici de familie - oferindu-le acces permanent la numeroase resurse importante, precum: instrumente de evaluare psihologică și diagnostic, programe de psihoterapie și dezvoltare personală bogate în materiale multimedia, asistență psihologică și forum de discuții.

Toate facilitățile PAX au fost testate deja de peste 1100 psihologi, 700 pacienți și 50 medici de familie în perioada mai-iulie a anului curent, în cadrul unui curs gratuit oferit de COGNITROM (administratorii platformei) şi Centrul Naţional de Sănătate Mintală şi Luptă Antidrog, inclus în proiectul "Servicii online de promovare a sănătăţii mintale la locul de muncă şi de armonizare a activităţii profesionale cu viaţa de familie" (Contract nr:  POSDRU/81/3.2/S/54673).

La finalul perioadei de utilizare, participanții la curs au avut posibilitatea de a oferi un feedback detaliat privind facilitățile platformei, calitatea conținuturilor multimedia și experiența lor de utilizator PAX. Feedback-urile primite de la toate categoriile de utilizatori au fost foarte pozitive, relevând utilitatea deosebită a acestei platforme pentru prevenția și tratamentul problemelor de anxietate.

O scurtă prezentare a rezultatelor acestei sesiuni de testare poate fi accesată aici:Rezultate PAX mai-iulie 2012. De asemenea, câteva mărturii ale utilizatorilor PAX pot fi parcurse în paragrafele următoare:

  • Psiholog - utilizator PAX: "Am fost impresionată de calitatea informațiilor aflate pe această platformă și de ușurința cu care poate fi folosită de către oricine în special de către clienți. Este un program care vine în spijinul terapeutului ajutându-l să economisească timp și energie [...]"

  • Pacient - utilizator PAX: "Faptul că platforma terapeutică poate fi accesată la orice oră din zi sau noapte şi că se poate avea o legătură apropiată (chiar dacă la distanţă) cu terapeutul mi s-a părut extraordinar. De asemenea, faptul că îţi poţi evalua permanent nivelul de anxietate şi poţi apela la terapeut imediat [...]"

  • Medic de familie - utilizator PAX: "Deosebit de importantă având în vedere incidența sindroamelor anxios depresive în rândul populației tinere, care de obicei refuză să urmeze regulat ședințe de psihoterapie sau tratament psihiatric [...]"

Platforma PAX (www.paxonline.ro) va fi lansată în curând (noiembrie-decembrie 2012) și va putea fi utilizată de toate categoriile de beneficiari.

COGNITROM (www.cognitrom.ro) este o unitate de cercetare-dezvoltare interdisciplinară care oferă produse şi servicii bazate pe cunoştinţe avansate de psihologie şi tehnologia informaţiei. Scopul principal al cercetărilor COGNITROM este optimizarea practicilor psihologice prin utilizarea tehnologiei informaţiei.

Inapoi la lista de articole