Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Online din Romania

La orizont

Lansarea CCPonline decembrie 2012

CCPonline - platforma profesională de consiliere și orientare în carieră a elevilor - a fost lansată pe piață la începutul lunii decembrie la adresa: www.ccponline.ro.

CPP reprezintă rezultatul unei colaborări de 3 ani între firma de cercetare-dezvoltare Cognitrom și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. CCPonline vizează consilierea și orientarea în carieră a adolescenților cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani, fiind un instrument extrem de util pentru psihologi, profesori, părinți și elevi. Toate conținuturile și intrumentele din CCPonline sunt riguros întemeiate și validate științific.

Platforma se adresează unui număr de patru categorii de utilizatori: elevi (din clasele VII-XII), părinții acestora, profesorii-consilieri și psihologii care își desfășoară  activitatea profesională în raport cu acești elevi. CCPonline oferă: posibilitatea generării unui profil vocațional al elevului în baza unor chestionare de autoevaluare validate pe populația românească; accesul la 1050 de profile ocupaționale (descrieri detaliate ale ocupațiilor, în format text și video); listarea automată a ocupațiilor care se potrivesc cel mai bine cu profilul intereselor, al abilităților, al valorilor, precum și cu întreg profilul vocațional al elevului.

Resursele teoretice și practice specifice fiecărui tip de utilizator sunt menite să ajute elevul în eforturile sale de a pune bazele propriei cariere – atât individual, cât și împreună cu părintele sau la clasă (ghidat de profesorul-consilier). De asemenea, CCPonline permite părinților, profesorilor-consilieri și psihologilor să colaboreze pentru a sprijini elevul în demersurile de fundamentare și dezvoltare a propriei cariere. În acest sens, platforma oferă acces părintelui, profesorului-consilier și psihologului la resursele și portofoliul personal al elevului și permite, totodată, comunicarea între "actorii" implicați.

Pentru detalii și modele ale instrumentelor și resurselor disponibile în platformă, vă invităm să accesați adresa: www.ccponline.ro.


Inapoi la lista de articole