MARTURIA COPILULUI. Cercetare psihologica si practica judiciara

Descriere
MĂRTURIA COPILULUI. Cercetare psihologică şi practică judiciară este versiunea în limba română a ediţiei a doua a cărţii CHILDREN’S TESTIMONY. A Handbook of Psychological Research and Forensic Practice, editată de Michael E. Lamb, David J. La Rooy, Lindsay C. Malloy şi Carmit Katz şi publicată în 2011, la John Wiley & Sons, Ltd., în seria Psychology of Crime, Policing and Law.

Cartea prelucrează datele cercetărilor de ultimă oră în domeniu şi se adresează specialiştilor din practica judiciară şi politicile publice – investigatori, avocaţi, psihologi, martori experţi, formatori în domeniul audierilor, asistenţi sociali şi legiuitori –, dar şi tuturor celor interesaţi de mărturiile copiilor, de copiii victime şi de prevenirea şi detectarea infracţionalităţii.
Pentru a se asigura actualitatea informaţiilor şi relevanţa lor directă pentru practicieni, printre autori se află experţi recunoscuţi la nivel internaţional – psihologi, investigatori, avocaţi, clinicieni, martori experţi şi formatori cu experiență din domeniul audierilor. Rezultatele cercetărilor sunt prezentate în capitole succinte, foarte concentrate, clare şi accesibile. În aceste capitole sunt prezentate informații de importanță majoră, sunt abordate probleme referitoare la factorii cognitivi, emoţionali şi de dezvoltare care influenţează capacitatea copiilor de a-și descrie experiențele şi este prezentată o cronologie a elementelor relevante ale unei anchete, de la dovezile şi întâlnirile preliminare, până la analiza post-audiere.

Michael M. Lamb este Directorul Departamentului de Psihologie Socială şi de Psihologia Dezvoltării a Universităţii din Cambridge, Marea Britanie.

David J. La Rooy este lector, iar cercetările sale sunt finanţate de Institutul Scoţian pentru Cercetarea Politicilor al Universitatii Abertay Dundee, unde este responsabilul cursului de Forensic Psychobiology.

Lindsay C. Malloy este lector universitar la Universitatea Internaţională din Florida, SUA.

Carmit Katz este cercetător asociat în Psihologie Aplicata a Dezvoltării la Universitatea din
Cambridge, Marea Britanie.

ISBN: 978-606-977-033-7

Pret: 55.00 Lei

Disponibilitate: In stoc


Lasati un comentariu pentru acest produs (click aici)
Apreciere